Betegségek
Nyulak általános és nem általános betegségeinek ismertetője.
Pestorin Mormyx vakcina- A Myxomatózis és RHD-1 ellen nyújt védelmet. 4 héten belül ismételni kell és majd félévente. Kiegészítésnek szükséges az Eravac RHD-2 nevű vakcina az RHD-2 variáns elleni védelem miatt, ezt évente kell ismételni. Bágyadtság, illetve pici pukli az oltás helyén előfordulhat, ez felszívódik idővel. Ha mégsem, akkor forduljunk orvoshoz.
pestorin mormyx nyulak oltása
pestorin mormyx nyulak oltása
Nobivac Myxo RHD Plus vakcina- A Myxomatózis, RHD-1 és RHD-2 ellen is védelmet nyújt. Kiegészítés nem szükséges, évente ismétlendő oltás. Bágyadtság, illetve pici pukli az oltás helyén előfordulhat, ez felszívódik idővel, ha mégsem, akkor forduljunk orvoshoz.
míxomatózis nyúl oltások vakcina oltóanyag törpenyúl oltás
míxomatózis nyúl oltások vakcina oltóanyag törpenyúl oltás
Eravac RHD-2 vakcina- Az RHD-2 variáns ellen véd. Kiegészítésnek szükséges a Pestorin Mormyx vakcina a Myxomatózis és RHD-1 elleni védelem miatt. Elsőnek mindig a fent említett vakcinát (Pestorin) adassuk, de ezt az állatorvosunk is tudni fogja. Az Eravac évente ismétlendő oltás, ha előzőleg Pestorinnal oltattuk nyuszinkat. Oltás mellékhatásként előfordulhat rövid ideig lábgyengeség, sántítás, ha ez 1-2 napon belül nem szűnik meg, úgy állatorvos felkeresése javasolt.
nyuszioltás oltás nyúl törpenyúl oltásai vakcina nyuszioltás
nyuszioltás oltás nyúl törpenyúl oltásai vakcina nyuszioltás
castorex vakcina nyúl
castorex vakcina nyúl
Castorex NEO vakcina- Az RHD-2 ellen nyújt védelmet. Itthon nem annyira elterjedt vakcina, de vannak rendelők, ahol használják. Kiegészítésnek szükséges a Pestorin Mormyx vakcina, ami myxomatózis és RHD-1 ellen biztosít hatékony védelmet. Mellékhatásként itt is előfordulhat pukli az oltás helyén, illetve bágyadtság. Részletekről konzultáljunk állatorvosunkkal.
Nem minden rendelő tartja az összes oltóanyagot, így mindig érdeklődjünk az elérhetőségről.
Oltások
Egyes betegségek leírásához tartozó fotók felkavaróak lehetnek, ezért megtekintésük csak saját felelősségre javasolt!
Castorex vakcina- Az RHD-1 ellen nyújt védelmet. Itthon nem elterjedt, de vannak rendelők, ahol használják. Kiegészítésnek szükséges a Castorex NEO vakcina az RHD-2 betegség ellen és Pestorin vakcina myxomatózis ellen.
nyúl oltás
nyúl oltás