Almozás
Milyen almot használjunk?
Nyuszik esetében a legjobb, legajánlottabb, legmegfelelőbb alom a kezeletlen szalma/fapellet. Fenyőből, bükkfából és tölgyfa anyagból készülnek főként, de egyéb fa és növényfajtákból is előfordul. A fapellet pici kis henger alakú darabkákból áll és jellemzően barna színű. Sok gyártó kezeli ezeket valamilyen szerrel, így arra figyelnünk kell, hogy nyuszink ne egye azt meg. Pl: a fenyőből készült fapellet (gyanta és levele miatt) teljes mértékben mérgező a nyuszik számára.
Alkalmazása:
Szórjunk annyi pelletet az almos tálcánk aljára, amennyi szépen befedi. Erre jöhet egy vastag széna réteg. Kezelt fapellet használata esetén, ha azt tapasztaljuk, hogy a nyuszink eszi vagy enni szeretné a pelletet, akkor vagy cseréljük le kezeletlen fapelletre, szalmapelletre vagy helyezzünk el egy rácsot a pellet tetejére úgy, hogy nyuszink talpát ne érje nagy nyomás, tehát minél jobban feküdjön a pelleten, majd tegyünk rá sok szénát. Nagyon fontos, hogy kényelmesen tudjon rajta állni és ne okozzon fájdalmat, mert az állandó nyomásnak kitett talpak fekélyhez vezethetnek. 
Miért jó?
A fa/szalmapellet jobb nedvszívó képességgel rendelkezik, mint például a faforgács. A fapellet hosszabb ideig marad szagtalan és könnyebb tisztítani, míg a faforgács nehezebben szívja fel a nedvességet, ezáltal átázik, szaga hamar kellemetlen lesz. Az átázott faforgács könnyen feláztathatja a talpakat, emellett beleragadhat a nyuszik talpszőrébe is. A vizeletben található ammónia pedig talpfekélyhez és légúti panaszokhoz is vezethet. A poros forgács pedig önmagában is okozhat légúti problémákat mind a nyusziknak, mind az embereknek. Fapellet kapható minden kisállatboltban és nagyobb üzletekben, áruházakban. Higiéniáról, takarításról bővebben: 
fapellet nyusziknakfapellet nyusziknak
fapellet nyusziknak multifitfapellet nyusziknak multifit