Nyári hűtési tippek:
A nyár közeledtével fel kell készülnünk a nagy hőségre és arra, hogy kedvencünket miképp tudjuk hűteni.
A nyuszik 25-26°C foknál magasabb hőmérsékleten már nem feltétlen érzik jól magukat, így rendkívül fontos, hogy hűtésükről megfelelően gondoskodjunk. Ha ennek nem teszünk eleget, akkor könnyen hőgutát kaphatnak, ami megfelelő orvosi ellátás nélkül rövid időn belül végzetes lehet!
Tippek:
- Jól kicsavart vizes törölköző a ketrec, karám tetejére.
- Törölközőbe tekert fagyasztott jégakku. (ehhez hozzátud bújni a nyuszink vagy mellétud feküdni, ha melege van, szállítás esetén is hatásos módszer).
- Lefagyasztott hideg vizes palack. Ezt szintén betehetjük kedvencünk helyére egy törölközőbe csavarva. (szállítás esetén is jól használható hordozóban.)
- Légkondicionáló és ventilátor is használható, de ne érje huzat őket, a berendezéseket ne feléjük irányítsuk. 
- Márvány, csempe vagy gránit lapot is tehetünk be nekik, erre kényelmesen rátudnak feküdni, ha úgy érzik melegük van.
- Ha tetőtéri szobában van az állat, napsütéses oldalon akkor ne hagyjuk felügyelet és hűtés nélkül őket, ugyanis egy 36 fokos napi hőmérsékletnél a szobában lehet akár 50 is. Ebben az esetben a ház leghűvösebb pontján helyezzük el őket reggeltől-estig. (fürdőszobai csempe, ház alsó részén található hűvösebb szobák vagy ismerősnél, rokonnál, ahol megoldható állandó hűtés.
- Kedvencek számára kapható hűtőmatracot is használhatunk.
- Napközben az ablakok legyenek zárva és este/kora este kezdjük meg a szellőztetést. Mindig árnyékos helyen legyen a nyuszink. Kinti tartás esetén biztosítsunk elegendő árnyékot, bújót számukra, hogy legyen hova elbújniuk a hőség elől.
- Nyuszink füleit belülről/kívülről bevizezhetjük egy fülpiszkáló vagy vattakorong (arc tisztításra alkalmas korong a megfelelő) segítségével óvatosan, ugyanis a fülükben található rengeteg ér segítségével adják le a hőt. Vigyázzunk, nehogy víz kerüljön a hallójáratba!