Orvosok
Sokan nem tudják, hogy bizonyos állatfajok, mint pl: a hörcsögök, tengerimalacok, vagy esetünkben a törpenyuszik úgynevezett egzotikus állatoknak minősülnek az állatorvoslás világában.
Ez mit jelent?
Hazánkban sok állatorvos található, de fontos tudni, hogy nem minden állatorvos rendelkezik megfelelő szaktudással egzotikus állatok ellátásához is. Az egzotikus állatokkal foglalkozó orvosokat egzotikus szakállatorvosoknak nevezzük. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ők olyan állatorvosok, akik végeztek egy vagy akár több mélyre ható továbbképzést is egzotikus kisállatgyógyítás területen akár hazánkban, akár külföldön. Nyuszik esetében rendkívül fontos a megfelelő orvos kiválasztása, mert egy hozzá nem értő orvos, sajnos hiába a jó szándék, de félrekezelheti őket, állapotukon ronthat és az végzetes is lehet.
Országunkban elérhető nyulakhoz is értő állatorvosok/rendelők megyékre/fővárosra bontva:
Ügyeletek
Sajnos országunkban nincs még teljeskörűen kiépített egzotikus állatorvosi ügyelet, ezáltal fontos, hogy a problémára utaló jeleket időben észrevegyük, hogy lehetőségünk legyen elérni bármelyik hétvégén is rövid nyitva tartással rendelkező egzotikus rendelőt.
Hétvégén is elérhető rendelők egzotikus állatorvossal:
A Debra24 oldal pedig gondoskodik az aktuális vegyes ügyeletek közzétételéről.
Szemészeti szakrendelések, ha az egzotikus állatorvos javaslatára szemész szakorvosra lenne szükség:
Állatorvosi rendelőre vagy orvosra javaslattétel a kapcsolati űrlapon keresztül lehetséges. :) Megköszönjük a rendelőkben tapasztalt pozitív és negatív visszajelzéseket is!
Külföld
Hollandia
Anglia
Csehország
Dánia

Jelenleg ennyi információ áll rendelkezésünkre nyúlgazdiktól itthoni és más országok rendelőiről. Előfordulhatnak negatív tapasztalatok bárhol, ezekért mi felelősséget nem vállalunk!